Bio‎ > ‎Visade filmer‎ > ‎2010‎ > ‎

2010-09

 

Shrek 4 - Nu och för Alltid

Efter att ha utmanat en elak drake, befriat en vacker prinsessa och räddat sina svärföräldrars kungarike – vad ska ett träsktroll göra då? Tja, heter han Shrek så har han plötsligt blivit en respektabel familjefar. Istället för att skrämma bort bybor, som förr i tiden, skriver han numera motvilligt sin autograf på högafflar. Har träsktrollets hemska rytande kvävts? 

Shrek saknar tiden som "riktigt" träsktroll så mycket att han luras att ingå ett avtal med en skojare med välsmort munläder – Bullerskaft. Plötsligt befinner sig Shrek i en skruvad alternativvärld, ett Långt långt borta där träsktroll är lovligt byte, där Bullerskaft är kung och där Shrek och Fiona aldrig ens träffats. Nu måste Shrek göra allt han gjort ogjort för att rädda sina vänner, återställa den vanliga världen och återfå sin enda sanna kärlek.

I Rollerna: Samuel Fröler, Jonas Malmsjö, Helena af Sandeberg m.fl.
Regi:
Mike Mitchell
Speltid:
1 tim 33 min
Hemsida/trailer: http://www.shrek.com/

Speltillfälle:
2010-09-04 16:00
Speltillfälle: 2010-09-05 16:00
Pris: 60 SEK
Åldergräns: 7 år

Inception

Christopher Nolan regisserar en internationell ensemble i "Inception", en sci-fi action som tar oss runt jorden och in i den intima och oändliga världen av drömmar. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) är en skicklig tjuv, den absolut bästa i den farliga konsten i att extrahera: att stjäla värdefulla hemligheter från djupt inne i det undermedvetna under drömstadiet när hjärnan är som mest känslig. Cobbs ovanliga förmåga har gjort honom till en åtråvärd spelare i denna förrädiska nya värld av industrispionage, men det har också gjort honom till en internationell flykting och kostat honom allt han någonsin älskat. 

Nu erbjuds Cobb en chans till försoning. Ett sista jobb skulle kunna ge honom tillbaka hans liv men bara om han kan uppnå det omöjliga – inception. Istället för den perfekta stöten, så måste Cobb och hans grupp av specialister lyckas med det omvända; deras uppgift är inte att stjäla en idé utan istället att plantera en. Om de lyckas så skulle det kunna vara det perfekta brottet. Men hur mycket planering och expertis de än har så kan inget förebereda gruppen på den farliga fienden som verkar förutse alla deras drag. En fiende bara Cobb kunde ha förutsett. Din själ är brottsplatsen den här sommaren.

I Rollerna: Michael Caine, Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt m.fl.
Regi:
Christopher Nolan
Speltid:
2 tim 28 min
Hemsida/trailer: 
http://inceptionmovie.warnerbros.com/

Speltillfälle:
2010-09-05
Speltillfälle: 2010-09-07
Pris: 80 SEK
Åldergräns: 11 år
 

Eclipse

 "Eclipse" är den uppmärksammade fortsättningen och tredje delen i Stephenie Meyers berättelse om Bellas och Edwards omöjliga kärlek. En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt för att ta ut sin hämnd på Bella som åter igen befinner sig omgiven av fara. Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och sin vänskap med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar. Men Bella har också ett annat val att göra - valet mellan liv eller död. Men vad är vad?

I Rollerna: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner m fl.
Regi:
David Slade
Speltid:
2 tim 3 min
Hemsida/trailer: 
http://www.eclipsemovie.org/

Speltillfälle:
2010-09-12
Speltillfälle:
2010-09-14
Pris:
80 SEK
Åldergräns: 11 år
 

Knight & Day

När June hamnar bredvid en mystisk, charmerande man på en flygresa tror hon att hon mött mannen i sitt liv. Men det blir ett bryskt uppvaknande då han visar sig vara en spion på flykt. Detta blir början till en härva av skiftande lojaliteter och flykt undan lönnmördare och samtidigt som June måste ducka för vinande kulor måste hon avgöra om hennes drömman är en förrädare eller den enda hon faktiskt kan lita på. 

I Rollerna: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard mfl. 
Regi: James Mangold 
Speltid: 1 tim 50 min 
Hemsida/trailer: http://www.knightanddaymovie.com/#/home
 

Speltillfälle: 2010-09-19 19:00
Speltillfälle: 2010-09-21 19:00
Pris: 80 SEK
Åldersgräns: 11 år

Trollkarlens Lärling

Ett episkt och komiskt äventyr om en trollkarl och hans lärling som dras in i en uråldrig konflikt mellan det onda och det goda. Balthazar Blake är en mästerlig trollkarl på dagens moderna Manhattan som försöker försvara sig mot sin ärkefiende Maxim Horvath. Balthazar klarar det inte ensam så han rekryterar Dave Stutler, en till synes genomsnittlig kille, att bli hans skyddsling. Trollkarlen ger sin motvillige kumpan en snabbkurs i magins konst och tillsammans arbetar det osannolika paret för att stoppa mörkrets krafter. Det kommer kräva allt mod Dave kan frambringa för att överleva träningen, rädda staden och vinna tjejen när han blir trollkarlens lärling. 

I Rollerna: Nicolas Cage, Alfred Molina, Monica Bellucci mfl. 
Regi: Jon Turteltaub 
Speltid: 1 tim 48 min 
Hemsida/trailer: http://www.disney.se/trollkarlens-larling/index.jsp

Speltillfällen: 2010-09-26 19:00
Speltillfällen: 2010-09-28 19:00
Pris: 
80 SEK
Från: 11år