Bio‎ > ‎Visade filmer‎ > ‎2010‎ > ‎

2010-10


Toy Story 3

En av leksakers värsta farhågor är saker och händelser som förhindrar att någon leker med dem. Den allra värsta farhågan är dock att bli ifrånväxt, att bli bortglömd... Woody, Buzz lightyear och resten av Andys leksaker hamnar på hyllan när Andy lämnar hemmet för college. 

Svenska Röster:
 Jan Myrbrandt, Fredrik Dolk, Anna Book mfl. 
Regi: Lee Unkrich 
Speltid: 1 tim 42 min 
Hemsida/trailer: http://disney.go.com/toystory/#/characters/

Speltillfällen: 2010-10-02 16:00
Speltillfällen: 2010-10-03 16:00
Pris: 60 SEK
Från: 7 år
 

Puss

På en liten bakgata i Stockholm driver en grupp ambitiösa unga kvinnor en amatörteater anförda av den kyliga men innerst inne känsliga regissören Katja. När fastighetsägaren en kväll ses smyga omkring på teatern med en kamera i handen blir det början på en 48 timmar lång härva av intriger och förvecklingar. Snart börjar en otrohetsaffär rullas upp samtidigt som en mystisk lukt sprider sig i lokalerna. När så kulturförvaltningen dyker upp mitt i alltihop är cirkusen i full gång. 

I Rollerna: Alexander Skarsgård, Gustav Skarsgård, Jessica Zandén mfl. 
Regi: Johan Kiling 
Speltid: 1 tim 53 min 
Hemsida/trailer: Saknas

Speltillfällen: 2010-10-03 19:00
Speltillfällen: 2010-10-05 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 7 års

Karate Kid

Dre Parker kunde varit den mest populära killen i Detroit men tvingas flytta med sin mamma till Kina. Dre blir snabbt förälskad i Mey Ying men de kulturella skillnaderna verkar göra deras vänskap omöjlig. Dessutom hamnar han i bråk med klassens tuffing. Utan vänner i ett främmande land, vänder sig Dre till Mr Han som i hemlighet är en kung fu-mästare. Mr Han lär Dre att kung fu inte alls handlar om sparkar och slag, utan om mognad och inre lugn. 

I Rollerna: Jackie Chan, Jaden Smith, Bo Zhang mfl. 
Regi: Harald Zwart 
Speltid: 2 tim 20 min 
Hemsida/trailer: http://www.karatekid-themovie.com/

Speltillfällen: 2010-10-10 19:00
Spelfillfällen: 2010-10-12 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 11 år

Dumma Mej

Mitt i en välmående villaförort, fylld av rosenträdgårdar omgivna av vita staket, står ett hus som skiljer sig från mängden – en svart villa med en död gräsmätta. Vad grannarna inte vet är att dolt under detta hem ligger ett hemligt gömställe. Omringad av en mindre armé av hantlangare finner vi här skurken Gru, mitt i planerandet av den största kupp världen någonsin skådat. Han ska stjäla månen (ja, månen!) Gru avgudar allt som är ont. Beväpnad med en arsenal av krymp- och frysstrålar samt stridsklara farkoster för land och luft, övervinner han allt som kommer i hans väg. Det vill säga, fram till den dag han stöter på den enorma viljestyrkan hos tre små föräldralösa flickor som ser honom på ett sätt som ingen annan någonsin har gjort: som en potentiell far. Världens största bov har just mött sin största utmaning – tre små flickor vid namn Margo, Edith och Agnes. 

Svenskt Tal: Henrik Dorsin, Marie Richardson, Rafael Edholm
Regi: Chris Renaud, Pierre Coffin 
Speltid: 1 tim 35 min 
Hemsida/trailer: http://www.dummamejfilmen.se/

Speltillfällen: 2010-10-17 16:00
Pris: 60 SEK
Från: 7 år

I Rymden Finns Inga Känslor

18-årige Simon delar lägenhet med sin bror Sam. Simon som har Aspergers syndrom kräver ett fast schema där allt måste vara sig likt vecka efter vecka. Förändringar är något han bara kan hantera i små doser och när allt blir för jobbigt gömmer han sig i sin tvättunna, fylld med självlysandestjärnor – han gömmer sig i rymden för där finns inga känslor.När Sam blir dumpad av sin flickvän och går in i en mindre depression spricker hela tillvaron för Simon. Hanger sig själv i uppdrag att hitta en ny flickvän till Sam, men med sin sociala inkompetens blir det inte enkelt, Simon vet ingenting om tjejer och kärlek. 

I Rollerna: Bill Skarsgård, Martin Wallström, Lotta Tejle mfl. 
Regi: Andreas Öhman 
Speltid: 1 tim 26 min 
Hemsida/trailer: Saknas

Speltillfällen: 2010-10-17 19:00
Speltillfällen: 2010-10-19 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 7 år

The American
Jack är en effektiv och vaksam lönnmördare med en hel del på sitt samvete. När ett jobb går snett lovar han sig själv att nästa uppdrag ska bli hans sista. Uppdraget tar honom till en liten pittoresk italiensk stad där folklivet blomstrar på piazzorna. Men för Jack är alla platser potentiella fällor och alla människor tänkbara hot. Helt oväntat träffar han en präst som han öppnar sig för och han inleder en affär med en av stans skönheter. Med garden nere utmanar han ödet och frågetecknen hopar sig kring kvinnan som har lejt honom – är hon den som hon utger sig för att vara? 

Filmens manus av Rowan Joffe bygger på romanen ”A Very Private Gentleman” av Martin Booth.

I Rollerna: George Clooney, Björn Granath, Thekla Reuten
Regi: Anton Corbijn
Speltid: 1 tim 45 min
Hemsida/Trailer: http://theamericanthemovie.com

Speltillfällen: 2010-10-24 19:00
Speltillfällen: 2010-10-26 19:00
Pris: 
80 SEK
Från: 15 år


Marmaduke
Livet som hund är inte alltid lätt, framförallt inte om man är en riktigt, riktigt stor hund. Men när Marmadukes familj flyttar till Los Angeles ser han sin chans att ändra sin image och gå från stor och snäll klumpeduns till den coolaste jycken i kvarteret. Med sin nya stil gör han succé bland stans hundar men det är inte lätt leva upp till en tuff image när man har ett hjärta av guld.

Svenska Röster: Fredde Granberg, Daniel Sjöberg m.fl
Regi: Tom Dey
Speltid: 1 tim 28 min
Hemsida/Trailer: http://www.themarmadukemovie.com/

Speltillfällen: 2010-10-31 16:00
Pris: 60 SEK
Från: Barntillåten

Wall Street - Money never sleeps

Douglas är tillbaka i sin Oscarsbelönade roll som Gordon Gekko, vars ikoniska "Greed is good"-mantra och våghalsiga företagsräder gjorde honom till en rockstjärna i finansvärlden. Frisläppt efter ett långt fängelstraff finner sig Gekko utanför den värld han en gång dominerade. Men en ung idealistisk finansmäklare (LaBeouf) lär sig den hårda vägen att Gekko fortfarande är en mästare på att manipulera – och att Wall Street idag mer än någonsin är platsen där pengar aldrig sover.

I Rollerna: Susan Sarandon, Charlie Sheen m.fl
Regi: Oliver Stone
Speltid: 2 tim 10 min
Hemsida/Trailer: http://www.letyourselfgo.com/

Speltillfällen: 2010-10-31 19:00
Speltillfällen: 2010-11-02 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 7 år