Bio‎ > ‎Visade filmer‎ > ‎2010‎ > ‎

2010-11

Lyckan, Kärleken och Meningen med livet
Julia Roberts spelar huvudrollen denna gripande film baserad på Elizabeth Gilberts storsäljande bok ”Kärleken, lyckan och meningen med livet”. En kvinna som är lyckligt gift kämpar tillsammans med sin man för att bli gravid men hon kommer fram till att sitt liv måste gå en annan väg. Efter en smärtsam skilsmässa reser hon iväg på en ”jorden-runt-resa” för att upptäcka sig själv.

I Rollerna: Julia Roberts, James Franco, Tuva Novotny m.fl
Regi: Ryan Murphy
Speltid: 2 tim 20 min
Hemsida/Trailer: http://www.letyourselfgo.com/

Speltillfällen: 2010-11-07 19:00
Speltillfällen: 2010-11-09 19:00
Pris: 80 SEK
Från: Barntillåten
 Sammys äventyr - den hemliga vägen
När sköldpaddan Sammy kravlar sig till havet kort efter att ha kommit till världen på en strand i Kalifornien, hinner han både träffa och förlora Shelly – sitt livs kärlek. På sin resa genom jordens oceaner, ger sig Sammy i kast med alla möjliga faror i hopp om att få möta Shelly igen. Tillsammans med sin bäste vän Ray ser han hur människor förstör vår planet – för att i nästa stund bli räddad av andra. Han slåss mot pirayor, undgår med nöd och näppe en rovfågel och letar efter en mystisk hemlig passage. Och så en dag, efter att ha klarat alla äventyr helskinnad, finner han Shelly. Och det visar sig att hon inte har glömt honom heller!

Svenska Röster: Danny Saucedo, Sven Wollter m.fl. 
Regi: Ben Stassen
Speltid: 1 tim 28 min
Hemsida/Trailer: ingen

Speltillfällen: 2010-11-14 16:00
Pris:
 60 SEK
Från: Barntillåten

The Social Network

En sen kväll 2003 sätter sig Harvardstudenten och dataprogrammeringsgenit Mark Zuckerberg ner vid sin dator och börjar intensivt jobba med en ny idé. Ur allt bloggande och programmerande växer det fram som snabbt ska komma att bli ett globalt socialt nätverk och en revolution inom kommunikation. Bara sex år och 500 miljoner kompisar senare är Mark Zuckerberg den yngsta billionären genom tiderna… men för den här entreprenören så leder framgången till både privata och rättsliga komplikationer.

I Rollerna: Jesse Eisenberg, Justin Timberlake m.fl.
Regi: David Fincher
Speltid: 2 tim 01 min
Hemsida/Trailer: http://www.thesocialnetwork-movie.com/

Speltillfällen: 2010-11-14 19:00
Speltillfällen: 2010-11-16 19:00
Pris: 80 SEK
Från: Barntillåten

Hämnden

Enstöring Elias (10 år) terroriserades dagligen av sina klasskamrater tills den dagen då Christian börjar i klassen. Christian och Elias slår sig ihop och gå till gemensam motattack. I takt med att pojkar att utvecklar ett slags brödraskap, och kasta sig in i allt farligare projekt lär också Kristians far, Claus, och Elias mamma, Marianne känna varandra. Elias pappa, Anton, är stationerad i Sudan. 

När Anton är hemma har han svårt att återta sin plats i familjen. Vardagens trivialiteter drunknar i ljuset av inbördeskriget helvete. Händelser som att få ett slag i ansiktet av en främling på en lekplats, tycker han är utan betydelse. Men Christian och Elias ser helt annorlunda på det. De planerar en hämndaktion och spränger den främmande mannens bil i luften. Hämndaktionen går fel och föräldrar borde verkligen ta tag i sina söner. När Anton återvänder hem igen tar han tag i pojkarna och ger dem en lektion

I Rollerna: Mikael Persbrandt, Ulrich Thomsen m.fl.
Regi: Susanne Bier
Speltid: 1 tim 59 min
Hemsida/Trailer: saknas

Speltillfällen: 2010-11-21 19:00
Speltillfällen: 2010-11-23 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 15 år
 

Harry Potter och Dödsrelikerna, Del 1

Hogwarts är stängt på obestämd tid, och Harry säger till Ron och Hermione att även om skolan öppnar så tänker han inte återvända utan ägna sig åt att försöka besegra Voldemort en gång för alla. 

Det är dags att säga adjöken till trollkarlsskolan, lärarna, eleverna och inte minst Harry Potter och hans vänner. Under den sjunde och sista årskursen får Harry slutligen veta vad hans öde har i beredskap, medan den oundvikliga sista striden mot Lord Voldemort närmar sig. 

Och om man ska tro författarinnan, blir detta inte bara slutet för bokserien utan också för två av karaktärerna. J.K. Rowling planerar att ta livet av några personer för att förhindra att andra författare fortsätter på Harry Potter-sagan utan hennes medgivande. 

”Harry Potter och Dödsrelikerna" släpps i bokform sommaren 2007 och når Sverige några månader senare. Och så snart arbetet med den sjätte filmen är avslutat någon gång nästa år, påbörjar inspelningen av den sista filmen.

I Rollerna:
 John Hurt, Bill Nightly, Ciarán Hinds, m.fl.
Regi: David Yates
Speltid: 2 tim 26 min
Hemsida/Trailer: http://harrypotter.warnerbros.com/

Speltillfällen: 2010-11-28 16:00
Speltillfällen: 2010-11-28 19:00
Speltillfällen: 2010-11-29 19:00
Speltillfällen: 2010-11-30 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 11 år