Bio‎ > ‎Visade filmer‎ > ‎2010‎ > ‎

2010-12


Himlen är oskyldigt blå

Mitt i 70-talets jet-setkretsar och skärgårdens idyll ser vi Martin ta klivet från tonåren in i vuxenvärlden. Han följer med sin bästa kompis Micke ut till den välkända semesteridyllen Sandhamn ute i Stockholms skärgård för att sommarjobba på en snobbig skärgårdskrog. Kroglivet med hårt arbete och stora fester är något helt nytt för Martin och mötet med restaurangchefen Gösta, en driftig och dominant playboy, blir en riktig krock. Samtidigt möter han sin första riktiga förälskelse, Jenny. I Martins strävan efter ett annat liv dras han in i Göstas värld. Där upptäcker han snart att bakom fasaden finns en brutal och hemlig verklighet, som leder Martin in på en väg där han blir en nyckelfigur i en av Sveriges största skandaler genom tiderna.

I Rollerna: Leif Andrée, Björn Kjellman, Amanda Ooms m.fl.
Regi: Hannes Holm
Speltid: 1 tim 51 min
Hemsida/Trailer:

Speltillfällen: 2010-12-05 19:00
Speltillfällen: 2010-12-07 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 11 år 

Prinsessan Lillifee

Prinsessan Lillifee styr sitt förtrollade rike med magisk hand. Tillsammans med sin bästa vän, grisen Plutten, flyger hon över det vackra landet och lämnar efter sig moln av rosa fjärilar och gnistrande stjärnor! Men en dag upptäcker Lillifee att alla invånare inte är lyckliga. De klagar över kampen mellan älvorna Snowflake, Flicker och Mistral – och faktiskt också över den lågflygande Pluttens vana att krocka med marknadsstånd och hönshus. Om inte saker och ting förändras hotar Pixiebönderna, Fisherälvorna och Sjöjungfruarna att fara sin väg. Tillsammans med sina vänner måste Lillifee lista ut något som kan få alla att bli vänner och trivas igen.

Svenska Röster: Amy Diamond, Nassim Al Fakir m.fl.
Regi: Ansgar Niebuhr, Alan Simpson
Speltid: 1 tim 13 min
Hemsida/Trailer: 

Speltillfällen: 2010-12-12 16:00
Pris: 60 SEK
Från: Barntillåten

Cornelis

"Cornelis" är en film om en av våra största musiklegender – Cornelis Vreeswijk. Filmen är en naken, ärlig och kärleksfull skildring av ett unikt konstnärskap, där vi får följa och uppleva stora delar av hans breda musikalster. 

Men den skildrar också människan Cornelis, mannen bakom scenen, som hela sitt liv sökte efter kärlek och bekräftelse. Cornelis Vreeswijk är en av de mest älskade och folkkära artister Sverige har haft.

I Rollerna: David Dencik, Helena af Sandeberg m.fl.
Regi: Amir Chamdin
Speltid: 1 tim 41 min
Hemsida/Trailer: 

Speltillfällen: 2010-12-12 19:00
Speltillfällen: 2010-12-14 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 7 år