Bio‎ > ‎Visade filmer‎ > ‎2011‎ > ‎

2011-04

 

Rango

Historien följer kameleonten Rangos (Depp) komiska och livsförändrande resa. Rango lever ett liv i trygghet som ett vanligt husdjur hemma hos en vanlig familj. Samtidigt lider han av en stor identitetskris. För hur högt kan man egentligen sikta när hela ens liv består av att smälta in? 

När Rango av en händelse hamnar i den sandiga, pistoltäta byn Dirt – en laglös utpost bebodd av öknens mest sluga och originella varelser – inser den allt annat än modige ödlan att han plötsligt sticker ut ur mängden. Välkomnad som stans sista hopp tvingas han ta sig an sin nya roll som dess nya sheriff… och efter en kanonad av actionfyllda situationer och möten börjar Rango bli den hjälte han en gång i tiden endast drömde om att vara. 

Svenska Röster: Fred Johansson, Claudia Galli m.fl.
Regi: Gore Verbinski
Speltid: 1 tim 47 min

Speltillfällen: 2011-04-02 16:00
Spelfillfällen: 2011-04-03 16:00

Pris: 
60 SEK
Från: 7 år  
 
 

Hur många Lingon finns det i Världen? 

Alex, 27 är en stor egoist och har misslyckats med det mesta i livet. Han har en usel relation till sin flickvän och är dessutom arbetslös. När han så äntligen får ett jobb på Hudiksvalls Kommun vet han inte riktigt vad han ger sig in i. Plötsligt befinner sig Alex som ledare för ett gäng utvecklingsstörda och dom får honom steg för steg att se livet med nya ögon. Alex inser att alla människor är lika värda och har samma möjlighet att växa bara man visar förtroende och respekt. Alex inser också att ensam inte är stark utan tillsammans med andra blir man stark. 

Filmen bygger fritt på "Glada Hudik Teatern" och deras verksamhet som gjort sensationell succé såväl i Sverige som internationellt.

I Rollerna: Vanna Rosenberg, Claes Malmberg m.fl.
Regi: Lena Koppel
Speltid: Okänt

Speltillfällen: 2011-04-02 19:00
Spelfillfällen: 2011-04-03 19:00
Spelfillfällen: 2011-04-04 19:00
Spelfillfällen: 2011-04-05 19:00
Pris: 
80 SEK
Från: Okänt 
 

The King's Speech 

"The King's Speech" handlar om Albert (Colin Firth), hertigen av York, av familjen kallad Bertie, som näst efter sin bror var tronarvinge till den brittiska kronan. Hertigen lider av svår stamning och dålig hälsa och inom kungahuset ifrågasätts hans lämplighet som tronarvinge. Hans problem hålls hemligt för allmänheten, men blottas då Bertie gör sitt första publika framträdande och håller tal inför miljontals radiolyssnare. 

När Berties bror Edward avsäger sig tronen blir Bertie 1936 motvilligt kung över det brittiska samväldet och tar sig namnet kung George VI. Under tiden har han träffat talpedagogen Lionel Louge (Geoffrey Rush), som med sina okonventionella metoder försöker råda bot på kungens stamning. England står inför ett nytt världskrig, och allt ställs på sin spets när Bertie måste göra sitt livs framträdande för att ingjuta mod i nationen.

I Rollerna: Timothy Spall, Jennifer Ehle m.fl.
Regi: Tom Hooper
Speltid: 1 tim 55 min

Speltillfällen: 2011-04-10 19:00
Spelfillfällen: 2011-04-12 19:00
Pris: 80 SEK
Från: Barntillåten 
 

Rio

En nördig papegoja från småstaden Minnesota ger sig ut på en resa till Rio de Janeiro i Brasilien. 

Från skaparna av de omåttligt populära "Ice Age"-filmerna kommer nu detta animerade äventyr! 

Svenska Röster:  Okänt
Regi: Carlos Saldanha
Speltid: Okänt

Speltillfällen: 2011-04-16 16:00
Pris:
 60 SEK
Från: Okänt 
 

Hotell Gyllene Knorren

Familjen Rantanens hotell Gyllene Orren står helt tomt, så mamma Ritva börjar odla ekologiska grönsaker i ett försök att locka gäster. När sonen Ingos minigris Pyret bökar sönder grönsakslandet, blir både Ritva och pappa Roger arga och Ingo känner att varken han eller Pyret är uppskattade av familjen. 

Ingo får veta att konkurrenterna på grannhotellet ska anordna en agilitytävling, och anmäler Pyret. Prissumman skulle täcka pappa Rogers klantiga affärer och en vinst skulle göra både Ingo och Pyret till hjältar. Men det är många hinder, förutom de på tävlingsbanan, som står i Ingos och Pyrets väg. Men Ingo hoppas att den som är långsam men gör rätt, kan vinna mot den som är snabb men som gör fel. 

En rolig och intensiv resa mot prispallen tar sin början, en resa där hela familjen, till och med syster Isadora, snart är engagerad.

I Rollerna: Stina Ekblad, Vanna Rosenberg m.fl.
Regi: Mikael Syrén
Speltid: 1 tim 30 min

Speltillfällen: 2011-04-17 19:00
Spelfillfällen: 2011-04-19 19:00
Pris: 80 SEK
Från: Barntillåten 
 

Kokvinnorna

En ny film av upphovsmännen till publiksuccén "Hästmannen". Kokvinnorna är något å̊ ovanligt som handmö̈lkerskor och förmodligen de allra sista som levererar sin handmjölkade mjölk till Arla, som kör upp till deras halländska höjder med den stora tankbilen! Maj-Ros, Liselotte, Lilly, Stina, Kalven-Lille, den oerhört älskade stuten Fille och arvtagaren Lill-Fille är några av namnen på de rödvita innevånarna i den gamla lagården. Många av dem är lika egensinniga personligheter som Kokvinnorna Inger & Britt. Alla är de utrotningshotade av den nya tidens krav och tidens gång och människans förgänglighet. 

Regi: Tell Johansson och Peter Gerdehag
Speltid: 1 tim 33 min

Speltillfällen: 2011-04-24 19:00
Spelfillfällen: 2011-04-26 19:00
Pris: 80 SEK
Från: Barntillåten 
 

Elias - och jakten på havets guld

Elias är tillbaka! Nu kommer den andra biofilmen som bygger på de populära böckerna om den lilla räddningsbåten Elias. 

Fiskelägret Lugnvik hotas av nedläggning och därför är årets vinterfiske extra viktigt för Elias och hans vänner. Men konkurrensen blir hård – Polardrottningen har byggt en hypermodern hamn i närheten och tar all deras fisk. En dag får Elias höra att Polardrottningen letar efter en mytomspunnen skatt på havets botten och han lämnar sin vaktpost i hopp om att hitta skatten och rädda Lugnvik. Hans nyvunna vän Doppi följer med på äventyret, men hon bär på en hemlighet och det hela går inte riktigt som Elias tänkt sig. Kommer Elias att hitta skatten i tid och lyckas rädda Lugnvik? 

Regi: Lise I. Osvoll
Speltid: 1 tim 17 min

Speltillfällen: 2011-04-30 16:00
Pris: 60 SEK
Från: Barntillåten