Bio‎ > ‎Visade filmer‎ > ‎2011‎ > ‎

2011-09


Bilar 2

Blixten McQueen återvänder till hetluften på racingbanan för att ta sig an det snabbaste och bästa i detta högoktaniga äventyr. Blixten och Bärgarn behöver sina pass medan de hittar sig själva i en ny värld fylld med intriger, spänning och fartfyllda äventyr runtom hela världen.

Svenska Röster: Martin Stenmarck, David Helenius m.fl.
Regi: John Lasseter och Brad Lewis
Speltid: 1 tim 51 min

Speltillfällen: 2011-09-03 16:00
Spelfillfällen: 2011-09-04 16:00
Pris: 60 SEK
Från: Barntillåten
 

Kronjuvelerna

Fragancia smyger en sen natt upp mot den stora direktörsvillan. I mörkret konfronteras hon med direktörssonen Richard Persson, en ung man med ett lysande ärr i pannan. Ett skott går av, Richard faller till marken och Fragancia häktas för dådet. 

I de kommande förhören målas Fragancias livshistoria upp. Den tar sin början vid födelsen, där Richard och Fragancia förväxlas på BB. Under barnens uppväxt konfronteras de om och om igen. Fragancia och hennes lillebror Jésus liv tar oanade vändningar och vi får följa en livsresa i en lika magisk som dramatisk miljö.

I Rollerna: Tomas von Brömssen, Loa Falkman m.fl.
Regi: Ella Lemhagen
Speltid: 2 tim

Speltillfällen: 2011-09-04 19:00
Spelfillfällen: 2011-09-06 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 11 år
   
 

Jägarna 2

Det har gått 15 år sedan Erik (Rolf Lassgård) i all hast tvingades lämna sin polistjänst i Norrland. Nu 15 år senare bor han i Stockholm och har lyckats bli Riksmordkommissionens bästa förhörsledare. Ett brutalt mord tvingar honom att åka upp till sina gamla hemtrakter. 

Det som först ser ut som en enkel mordhistoria visar sig dock snart vara något betydligt mer komplicerat där både jägare, lokala poliser samt Eriks närmaste verkar vara inblandade. Ju mer snaran dras åt desto djupare blir konflikten mellan honom och den lokala polisen och allt utvecklar sig till en värre mardröm än Erik någonsin kunnat ana... 

I Rollerna: Peter Stormare, Rolf Lassgård m.fl.
Regi: Kjell Sundvall
Speltid: Okänd

Speltillfällen: 2011-09-09 19:00 Premiär
Spelfillfällen: 2011-09-10 19:00
Spelfillfällen: 2011-09-11 19:00
Spelfillfällen: 2011-09-13 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 15 år
  
 

Smurfarna

Smurfarna skapades 1958 av belgiska serietecknaren Pierre Culliford, mer känd som Peyo. Smurfarna började som bikaraktärer till en annan av hans serier, "Johan och Pellevin", men 1959 fick Smurfarna en egen tidning. 

Smurfarna handlar om etthundra små blåa tomteliknande varelser, de flesta identiskt lika och endast "tre äpplen höga". De lever i en by i det fjärran Glömda Landet och har ett säreget språk som påminner om vårt eget, men där substantiv, verb och adjektiv ersätts med ord som "smurf", "smurfa" och "smurfig" enligt en avancerad grammatik som endast smurferna själva förstår. 

De älskar hallonsaft och sarsaparill, och deras arbete består främst i att bygga på en bro som aldrig blir klar. Den enda människan som bor i det Glömda Landet är alkemisten Gargamel. Denne och hans katt Azrael är smurfarnas värsta antagonister. 

Handlingen i filmen kretsar kring den elaka trollkarlen Gargamel jagar de små smurfarna ut ur deras by och från deras magiska värld och hamnar i vår värld - mitt i Central Park i New York. Endast tre äpplen höga och fast i New York måste smurfarna hitta en väg tillbaka till deras by innan Gargamel hittar dem. 

Regi: Raja Gosnell
Speltid: 1 tim 45 min

Spelfillfällen: 2011-09-18 16:00
Pris: 60 SEK
Från: 7 år
 
 

Jag saknar dig

Tina och Cilla ska snart fylla 15 år och är mitt i tonårens sökande efter en vuxenidentitet. De är enäggstvillingar men helt olika. Tina bryr sig mest om smink och blir kär i en ny kille varje vecka. Cilla upplevs som udda för hon bryr sig inte alls om ytligheter. Hon är regissör i sin egen teatergrupp som ska spela in pengar till svältande barn i tredje världen. En ung lokal rockmusiker, Ailu, gör musik till hennes föreställning. På mammans födelsedag dör Cilla i en olycka. Nu är det som om Tinas halva jag försvinner. 

Vi följer Tinas kamp för att överleva, för att inte dö i sin förtvivlan. Tillvaron faller samman även för mamman och pappan, och många andra runt omkring. Ailu skriver två låtar, den ena till begravningen. Den andra blir en nationell hit. Cillas död blir hans stora break. Jag saknar dig beskriver hur det kan vara att leva vidare i det svåra. Där små händelser blir extremt laddade. Paradoxen är att Tina kommer mer i kontakt med livet. Alla masker faller av. Hon fördjupas, utvecklas, blir en mer hel människa. Augustprisvinnande boken "Jag saknar dig, jag saknar dig" av Peter Pohl blir nu film i regi av den prisbelönade och hyllade regissören Anders Grönros.

I Rollerna: Ola Rapace, Thomas Hanzon, Erika Midfjäll
Regi: Anders Grönros
Speltid: 2 tim 5 min

Speltillfällen: 2011-09-18 19:00
Spelfillfällen: 2011-09-20 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 11 år
 
 

Midnatt i Paris

En romantisk komedi som utspelar sig i kärlekens stad Paris. Gil och hans fästmö Inez bestämmer sig för att följa med på Inez föräldrars affärsresa till Paris. Staden väcker snart glömda minnen hos Gil och får honom att fundera över om den väg han valt i livet verkligen är den rätta. En fråga som även resterande familjemedlemmar finner sig grubblandes över och som kräver sitt svar.

I Rollerna:
 Owen Wilson, Kathy Bates, Adrien Brody m.fl.
Regi: Woody Allen
Speltid: 1 tim 40 min

Speltillfällen: 2011-09-25 19:00
Spelfillfällen: 2011-09-27 19:00
Pris: 80 SEK
Från: Barntillåten