Bio‎ > ‎Visade filmer‎ > ‎2012‎ > ‎

2012-04


Piraterna 3D

Filmen berättar historien om ett glatt men olyckligt piratgäng när de korsar de sju haven i jakt på det som pirater älskar mest: äventyr. Och vilket äventyr är större än det att drabba samman mot Black Bellamy och Cutless Liz i ett försök att vinna den eftertraktade Årets Pirat Trofén?

Från Karibien, tar deras resa dem till viktorianska London, där de möter Charles Darwin, Mister Bobo – en vältalig ”människo-apa” – och en mäktig fiende som är fast besluten om att utplåna alla pirater för evigt. Piraterna upptäcker att deras uppdrag är en seger för den godmodiga optimismen mot den långtråkiga kraften bakom sunt förnuft.
Svenska Röster: Okänt
Regi: Peter Lord, Jeff Newitt
Speltid: 1 tim 28 minuter

Speltillfällen: 2012-04-01 12:00
Speltillfällen: 2012-04-01 16:00
Pris: 80 SEK
Från: Barntillåten

The Hunger Games

"Hunger Games" är baserad på Suzanne Collins succéroman "Hungerspelen", om en gastkramande framtid som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak – att hålla folket i schack. Varje år direktsänds Hunger games som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt lottas två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner – den som överlever.

Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hunger games har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...
I Rollerna: Woody Harrelson, Toby Jones, Elisabeth Banks m.fl.
Regi: Gary Ross
Speltid: 2 tim 22 min

Speltillfällen: 2012-04-01 19:00
Speltillfällen: 2012-04-03 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 11 år
 

Hotell Marigold

Några av Storbritanniens mest älskade skådespelare sammanstrålar i denna varma komedi om Marigold Hotel i Jaipur i Indien. Dit kommer en grupp människor, alla av olika anledningar; för att uppleva äventyr, för att få en ny höftkula, för att återfinna en gammal kärlek eller bara för att få en nystart. 

Omställningen från det kalla gråa England till det kaotiska färgsprakande Indien är för vissa lika svårsmält som den indiska maten men ibland är en kulturkrock just det som behövs för att inse att det aldrig är för sent för att börja leva.

I Rollerna: Tom Wilkinson, Bill Nighy, Maggie Smith m.fl.
Regi: John Madden
Speltid: 2 tim 4 min

Speltillfällen: 2012-04-08 19:00
Speltillfällen: 2012-04-10 19:00
Pris: 80 SEK
Från: Barntillåten 
 

American Pie: Reunion 

I "American Pie: Reunion" återvänder alla de American Pie-karaktärer, som vi lärde känna för lite mer än ett decennium sedan, till Great Falls för sin High School-reunion. Under en helg som borde kommit mycket tidigare, kommer vännerna att upptäcka vad som ändrats, vad som är sig likt och att tid och avstånd inte kan bryta vänskapens band.

Det var sommaren 1999. Fyra småstadsgrabbar inledde sin strävan efter att förlora oskulden. Under åren som gått har Jim och Michelle gift sig, medan Kevin och Vicky gjort slut. Oz och Heather växte ifrån varandra men Finch suktar fortfarande efter Stiflers mamma. Nu har dessa vänner återvänt hem för att som vuxna tillsammans minnas, och inspireras av, det förgångna – av de hormonstinna tonåringar som lade grunden till en humorlegend.

I Rollerna: Jennifer Coolidge, Tara Reid, John Cho m.fl.
Regi: Hayden Schlossberg, Jon Hurwitz
Speltid: 1 tim 52 min
Speltillfällen: 2012-04-15 19:00
Speltillfällen: 2012-04-17 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 7 år 
 

Titanic 3D

Efter de enorma framgångarna med ”Avatar” har James Cameron återvänt till sin megasuccé "Titanic" och 100 år efter att skeppet Titanic sjönk kommer filmen till biografer i 3D.

Oceanångaren Titanic skall i april år 1912 genomföra sin jungfruresa från hamnen i Southampton till New York. På denna resa följer hundratals emigranter med för att söka lyckan i väst. Jack Dawson är inget undantag. Precis innan skeppet skall lätta ankar vinner han och sin kompis Fabrizio på poker, vilket leder till att de får biljetter till Titanic. Efter all uppståndelse kommer de så iväg. Då de senare går upp på däck får Jack syn på sitt livs kärlek - Rose Dewitt Bukater, en förnämd förstaklassflicka med en rik blivande man och numera fattig familj. Då dagarna går får Jack och Rose kontakt. De träffas i smyg och detta lyckas till en början. Senare får familjen reda på detta och fängslar Jack i fängelsecellen, längst ned i skeppet. Då skeppet på natten till den 14 april kör in i ett isberg offrar Rose sig själv och letar efter Jack. Genom vågor och all uppståndelse kämpar de nu för att finna varandra. Skall de klara att överleva skeppet som sjunker?
 
I Rollerna: Leonardo DiCaprio, Kathy Bates, Kate Winslet m.fl.
Regi: James Cameron
Speltid: 3 tim 14 min

Speltillfällen: 2012-04-22 19:00
Speltillfällen: 2012-04-24 19:00
Pris: 100 SEK
Från: 11 år 
 

Lorax

Den 3D-animerade filmen "Lorax" är en nyversion av Dr. Seuss klassiska saga om en skogsvarelse som tålmodigt sprider hoppets kraft omkring sig. Äventyret följer en pojkes jakt efter det enda som skulle kunna möjliggöra för honom att få flickan i hans drömmar att älska honom. För att hitta det måste han först upptäcka berättelsen om Lorax, det vresige men ändå charmige varelsen som kämpar för att skydda sin värld.

Danny DeVito ger röst åt titelrollen medan Ed Helms spelar den outgrundlige Once-ler. I filmen hörs även stjärnorna Zac Efron - som spelar den idealistiske unge pojken Ted, på jakt efter Lorax, och Taylor Swift - som spelar Audrey, flickan i Teds drömmar. Rob Riggle spelar finanskungen O’Hare medan den folkkära skådespelerskan Betty White spelar den kloka tant Norma.
Regi: Chris Renaud, Kyle Balda
Speltid: 1 tim 26 min

Speltillfällen: 2012-04-29 16:00
Pris: 80 SEK
Från: 7 år 
 

The Artist

Hollywood, 1927. George Valentin är orolig för att hans oerhörda popularitet som stumfilmsstjärna ska dala nu när filmerna börjar spelas in i färg och med ljud. I ett desperat försök att stanna kvar i rampljuset slår han sig ihop med den vackra och talangfulla Peppy Miller, en ung dansös på väg mot sitt stora genombrott.
I Rollerna: John GoodMan, Beth Grant m.fl.
Regi: Michel Hazanavicius
Speltid: 1 tim 40 min

Speltillfällen: 2012-04-29 19:00
Speltillfällen: 2012-05-01 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 7 år