Bio‎ > ‎Visade filmer‎ > ‎2013‎ > ‎

2013-02

Wallander - Den Orolige Mannen

Wallander - Den Orolige Mannen

Nu har Kurt Wallander blivit morfar och han jobbar hårt på att axla denna nya roll, samt att komma närmare dottern Linda och hennes familj. Då en pensionerad kommendörkapten, tillika Lindas svärfar, en dag försvinner dras Wallander in i ett fall som för honom tillbaka till kalla kriget och ubåtskränkningarna i Stockholms skärgård. Wallander ställs inför frågan om vad som är viktigast - sanningen eller familjen?
Länkar: Moviezine
Regi: Agneta Fagerström-Olsson
Speltid: 1 tim 43 min

Speltillfällen: 2013-02-03 19:00
Speltillfällen: 2013-02-05 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 15 år
Ego
 

Ego

För Sebastian Silverberg handlar allt om utseende, festande och hans enorma ego. När allt går som bäst råkar han ut för en olycka och förlorar synen. Han tvingas omvärdera sitt liv för att finna det som ligger bortom ytligheten och som verkligen betyder något. 

Länkar: IMDBMoviezine
Regi: Lisa James-Larsson
Speltid: Okänt

Speltillfällen: 2013-02-10 19:00
Speltillfällen: 2013-02-12 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 7 år 
Röjar Ralf
 

Röjar-Ralf 3D

"Röjar-Ralf" handlar om Ralf, den onde i ett arkadspel, som längtar efter att vara lika omtyckt som sitt spels perfekta hjälte - Fixar-Felix. 

Problemet är att ingen tycker om en skurk. Men de älskar hjältar... så när ett nytt modernt spel dyker upp där tuffingen Sergeant Calhoun har huvudrollen ser Ralf sin biljett till hjältedom och lycka. Han smiter in i spelet med en enkel plan - att vinna en medalj - men snart har han förstört allt, och av misstag släppt lös en dödlig fiende som hotar alla spel i spelhallen. 

Ralfs enda hopp är Vanilja von Sockertopp, en ung bråkstake från ett bilracingspel, som kanske kan vara den som lär Ralf hur man blir en snäll kille. Men kommer han i tid att inse att han är tillräckligt bra för att bli hjälte - innan det är "game over" för hela spelhallen? 

Länkar: IMDBMoviezine
Regi: Rich Moore
Speltid: 1 tim 48 min

Speltillfällen: 2013-02-16 16:00
Speltillfällen: 2013-02-17 16:00
Pris: 80 SEK
Från: 7 år 
Django Unchained
 

Django

"Django Unchained" utspelar sig i den amerikanska södern, två år före inbördeskriget. I rollerna ser vi Oscarbelönade Jamie Foxx som Django, en slav vars brutala historia med sin förre ägare tar honom ansikte mot ansikte med den tyskfödde prisjägaren Dr King Schultz (spelad av Christoph Waltz). Schultz är på jakt efter de mordiska Brittle-bröderna, och bara Django kan ta honom till dem. Den okonventionelle Schultz förvärvar Django med löfte om att frige honom när de fått fast Brittle bröderna – döda eller levande. 

Framgång leder till att Schultz friger Django, med de båda männen väljer att inte gå sina separata vägar. I stället bestämmer sig Schultz för att leta rätt på de mest efterlysta skurkarna i Södern med Django vid sin sida. Medan han finslipar på sin jaktteknik, förblir Django fokuserad på ett mål: att hitta och befria Broomhilda (Kerry Washington), hans fru som han förlorade i slaveri för länge sedan. 

Django och Schultzs jakt leder dem slutligen till Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), ägaren till "Candyland" en ökänd plantage där slavar tränas av Ace Woody att slåss mot varandra som underhållning. När Django och Schultz utforskar förläggningen under falska förevändningar väcker de misstankar hos Stephen (Samuel L. Jackson), Candies betrodda husslav. Deras varje rörelse iakttas och en förrädisk organisation kommer dem på spåret. Om Django och Schultz ska lyckas fly med Broomhilda så måste de välja mellan frihet och solidaritet, mellan uppoffring och överlevnad... 

Länkar: IMDBMoviezine
Regi: Quentin Tarantino
Speltid: 2 tim 45 min

Speltillfällen: 2013-02-17 19:00
Speltillfällen: 2013-02-19 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 15 år 
A good day to die hard
 

A Good Day to Die Hard 

Bruce Willis är tillbaka som allas vår actionhjälte John McClane. Även den här gången hamnar den hårdnackade New York-polisen på fel plats vid fel tillfälle, efter att ha rest till Moskva för att hjälpa sin son Jack (Jai Courtney). 

John och Jack har inte ett helt okomplicerat far- och son-förhållande, och det faktum att Jack är minst lika envis som sin pappa förenklar inte saken. Men med Moskvas undre värld efter sig och med tiden emot sig för att stoppa ett krigsutbrott, måste de trots detta samarbeta och två McClanes visar sig vara en svårslagen kombination…

Länkar: IMDBMoviezine
Regi: John Moore
Speltid: 1 tim 37 min

Speltillfällen: 2013-02-24 19:00
Speltillfällen: 2013-02-26 19:00
Pris: 80 SEK
Från: 15 år